Kia Stinger Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  2.0 T-GDi 3.3 T-GDi V6 2.2 CRDi
Тип на мотор Бензински Бензински, Дизел
Работна зафатнина (ccm) 1.998 1.368 2.199
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 193 / 255 276 / 370 147 / 200
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 360 / 1400-4000 520 / 1300-4500 445 / 1750-2750
Максимална брзина (km/h) АT: 240 FАT: 270 АТ: 230
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) АT: 6,0 АT: 4,9 АT: 7,6

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  2.0 T-GDi 3.3 T-GDi V6 2.2 CRDi
CO2 емисии (g/km) – комб. 181 225 146
Возење отворено (l/100 km) 6.4 7.8 4.8
Возење градска (l/100 km) 10.6 9.9 5.6
Комбинирано возење (l/100 km) 7.9 9.9 5.6

МАСА

  2.0 T-GDi 3.3 T-GDi V6 2.2 CRDi
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1.471 FWD M/T: 1.600 AWD M/T: 1.658 AWD DCT: 1.704 1.564
Најголема дозволена маса (kg) 2250 2325 2325

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 491 / 1.480 со преклопени седишта
Резервоар (l) 62
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.480
Ширина (mm) 1.855
Висина (mm) 1.635
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.670
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.625 (16"), 1.613 (17"), 1.609 (19")
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.636 (16"), 1.625 (17"), 1.620 (19")
Висина напред (mm) 910
Бизина назад (mm) 900

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 215/70 R16, 225/60 R17, 245/45 R19
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва