Kia Sportage Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1,6 GDi EURO 6d-TEMP 1,6 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,6 CRDi EURO 6d-TEMP 2,0 CRDi EURO 6d-TEMP
Работна зафатнина (ccm) 1.591 1.591 1598 1.995
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 97 (132) / 6.300 130 (177) / 5.500 100 (136) / 4000 136 (185)/ 4000
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 161 / 4.850 265 / 1.500-4.500 320 / 2000 -2250 400 / 1750-2750
Максимална брзина (km/h) 182 2WD MT: 205 AWD MT/DCT: 202 /201 2WD MT/DCT: 180 / 180 AWD MT/DCT: 180 / 180 AWD MT/AT: 201/ 201
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) 11,5 2WD MT: 9,2 AWD MT/DCT: 9,5 / 9,1 2WD MT/DCT: 11,2 / 11,8 AWD MT/DCT: 11,4 / 12 AWD MT/AT: 9,5/ 8,5

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1,6 GDi EURO 6d-TEMP 1,6 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,6 CRDi EURO 6d-TEMP 2,0 CRDi EURO 6d-TEMP
CO2 емисии (g/km) – комб. 165 175 180 / 175 132 / 129 138 / 138 153 / 157
Возење отворено (l/100 km) 6,6 6,3 6,7 / 6,8 4,8 / 4.5 5.0 / 5.3 5,4 / 5,5
Возење градска (l/100 km) 8,2 9.8 9.8 / 9,1 5,3 / 4,8 5,6 / 5,2 6,6 / 6,7
Комбинирано возење (l/100 km) 7,2 7,6 7,6 / 7,9 5,0 / 4,9 4,9 / 5,2 5,8 / 6,0

МАСА

  1,6 GDi EURO 6d-TEMP 1,6 T-GDi EURO 6d-TEMP 1,6 CRDi EURO 6d-TEMP 2,0 CRDi EURO 6d-TEMP
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1.471 FWD M/T: 1.600 AWD M/T: 1.658 AWD DCT: 1.704 1.564 101 kW: FWD M/T: 1.701, AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784; 135 kW: AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784
Најголема дозволена маса (kg) 1.895 M/T: 2.120 DCT: 2.170 2.000 101 kW: FWD M/T: 2.235, AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250; 135 kW: AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 503 / 1492 (со спуштени задни седишта)
Резервоар (l) 62
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.485
Ширина (mm) 1.855
Висина (mm) 1.635
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.670
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.625 (16"), 1.613 (17"), 1.609 (19")
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.636 (16"), 1.625 (17"), 1.620 (19")
Висина напред (mm) 910
Висина назад (mm) 900

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 215/70 R16, 225/60 R17, 245/45R19
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва