Kia Sorento Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  2.4 GDI 2WD 2.2 CRDi 2WD 2.2 CRDi 4WD
Работна зафатнина (ccm) 2.359 2.199 2.199
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 138 (188) / 6.000 147 (197) / 3.800 147 (197) / 3.800
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 242 / 4.250 440 / 1.750 - 2.750 440 / 1.750 - 2.750
Максимална брзина (km/h) 200 (A/T: 196) 200 200
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) 9,6 9,0 A/T: 9,6; M/T: 9,0
Менувач Мануелен (МТ) – 6 степени , Автоматски (АТ) – 6 степени

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  2.4 GDI 2WD 2.2 CRDi 2WD 2.2 CRDi 4WD
CO2 емисии (g/km) – комб. M/T: 205; A/T: 2018 M/T: 161; A/T: 177 M/T: 161; A/T: 177
Возење отворено (l/100 km) M/T: 161; A/T: 177 M/T: 5,3; A/T: 6,1 M/T: 5,3; A/T: 6,1
Возење градска (l/100 km) M/T: 5,3; A/T: 6,1 M/T: 5,3; A/T: 6,1 M/T: 6,7; A/T: 6,7
Комбинирано возење (l/100 km) M/T: 6,7; A/T: 6,7 M/T: 7,6; A/T: 7,7 M/T: 7,6; A/T: 7,7

МАСА

  2.4 GDI 2WD 2.2 CRDi 2WD 2.2 CRDi 4WD
Маса на празно возило (kg) (без возач) M/T: 7,6; A/T: 7,7 M/T: 1.896; A/T: 1.918 M/T: 1.896; A/T: 1.918
Најголема дозволена маса (kg) 2.510 2.510 2.510

ДИМЕНЗИИ

  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.800
Ширина (mm) 1.890
Висина (mm) 1.690
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.780
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.633
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.644
Висина напред (mm) 945
Бизина назад (mm) 1.075
  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 142 / 605 со преклопени седишта
Резервоар (l) 71

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 235/65 R17; 235/55 R18; 235/55 R19
Резервно тркало 235/65 R17;
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад 235/65 R17;
Управување Електричен прогресивен серво волан