Kia Optima Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  2,0 CVVL EURO 6 (FWD) 1.7 CRDi (FWD)
Тип на мотор Бензински Дизел
Работна зафатнина (ccm) 1.999 1.685
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 120 (163) / 6500 104 (141) / 4000
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 196 / 4800 340 / 1750 - 2500
Максимална брзина (km/h) МТ: 210 АТ: 208 МТ: 203 DCТ: 203
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) МТ: 9,4 АТ: 10,5 МТ: 10,0 DCТ: 11,0

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  2,0 CVVL EURO 6 (FWD) 1.7 CRDi (FWD)
  МТ АТ МТ DCT
CO2 емисии (g/km) – комб. 173 175 175 134
Возење отворено (l/100 km) 5,9 5,7 4,1 4,5
Возење градска (l/100 km) 9,9 10,6 5,6 5,6
Комбинирано возење (l/100 km) 7,4 7,5 4,6 4,6

МАСА

  1.6 GDI (FWD) 1.6 T-GDI (FWD & AWD) 1.7 CRDi (FWD) 2.0 CRDi (FWD & AWD)
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1.471 FWD M/T: 1.600 AWD M/T: 1.658 AWD DCT: 1.704 1.564 101 kW: FWD M/T: 1.701, AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784; 135 kW: AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784
Најголема дозволена маса (kg) 1.895 M/T: 2.120 DCT: 2.170 2.000 101 kW: FWD M/T: 2.235, AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250; 135 kW: AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 510 L
Резервоар (l) 70 l
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4855
Ширина (mm) 1860
Висина (mm) 1465
Меѓуосовинско растојание (mm) 2805
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.614 (205/65R16), 1.607 (215/60R16), 1.597 (17", 18")
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.621 (205/65R16), 1.614 (215/60R16), 1.604 (17", 18")
Висина напред (mm) 965
Бизина назад (mm) 1.085

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 205/65R16 95H, 215/60R16 95V, 215/55R17 94W, 235/45ZR18 98Y
Резервно тркало Привремено(T125/80D16 97M; 4T×16×30, T135/80D17; 4T×17×30) или кит за поправка (Tire Mobility Kit)
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Multi Link. Гасни амортизери.
Управување Електричен прогресивен серво волан