Kia Niro Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  6DCT
Тип на мотор Бензински
Работна зафатнина (ccm) 1.580
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 77,2 / 5.700
Најголема сила на електро моторот 44,5
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 147 / 5700
Максимална брзина (km/h) 172

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  6DCT
CO2 емисии (g/km) – комб. 29
Комбинирано возење (l/100 km) 1,30

МАСА

  6DCT
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1.519 (16”), 1.594 (18”)
Најголема дозволена маса (kg) 2.000

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 324
Резервоар (l) 43
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.355
Ширина (mm) 1.805
Висина (mm) 1.535
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.700
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.565 (16”), 1.555 (18”)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.579 (16”), 1.569 (18”)
Висина напред (mm) 870
Бизина назад (mm) 785

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици T125/80D16 97M; 4T×16×30
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан