Корпоративни Новости.

Kia потпиша нов спонзорски договор со UEFA Europa League  |06.09.2017

  • Киа Моторс, голем победник во квалитет според истражувањата на J.D. Power
  • Киа подобра и од Порше, минатогодишниот победник
  • Киа е првиот нелуксузен производител кој има освоено прво место по IQS (во последните 27 години)
  • Сопствениците на КИА во САД, во првите 90 дена на користење на возилото имале најмалку проблеми со возилото.

Kia Motors е официјален парнер на UEFA Europa League. Почнувајќи од следната сезона, па се до 2021 колку што трае договорот, официјалите лица на овие натпревари ќе уживаат во удобностите на моделите на Kia.

UEFA Europa League е најголемото натправарување во светот, со вкупно 54 екипи од цела Европа. Оваа лига се пренесува низ целиот свет или поточно на 980 милиони гледачи. Со овој договор Kia се обврзува дека ќе ги снабди лицата од UEFA со флота од 90 автомобили за време на финалните натпревари во 2019, 2020 и 2021 година.

Покрај тоа Kia ќе има привилегија да го ораганизира и првиот UEFA Europa League ‘Trophy Tour’, кој ќе им овозможи на гледачите низ светот да ги видат своите омилени клубови, а дополнително да се сретнат и со голем број легенди на фудбалот.