Корпоративни Новости.

2018 KIA Стингер се претстави на Американскиот интернационален саем за автомобили  |12.01.2017

  • Моќниот и сосема нов "fastback" спортски седан ја редифинира Kia како бренд
  • Kia Motors истраја во ветувањето за сериски модел од ГТ концептот
  • Дизајниран во Франкфурт, развиен на Нирбургринг со Kia квалитет кој е водечки во индустријата.
KIA stinger

Јануари 9, 2017Kia на настанот претежно доминиран со претставувања на Американски авто производители, Kia Motors America (KMA) денеска го одзема центарот на вниманието со светската премиера на сосема новиот 2018 Kia Stinger (hereafter Stinger) на северно американскиот интернационален авто саем. Спортски седан за пет патника подготвен да го редефинира сегментот комплетно кој во моментот е во рацете на Европските производители, Stinger ветува да стане возило од сериско производство со највисоки перформански во историјата на компанијата и е поддржан од Kia Motors’ водечката во индустријата по квалитет и издржливост. Понудена со повеќе агрегати и менувачи и луксузен ентериер, Stinger е планиран да тргне во продажба во Америка доцна оваа година. Цените ќе бидат објавени подоцна оваа година блиску до датата на почеток на продажба.

new KIA stinger front“Како ниту една Kia пред него, Stinger е навистина автомобил од соништата за нас, и денеска овдека во Детроит сонот стана реалност по долги години на посветеност и напорна работа на група страствени дизајнери, инженери и директори низ светот” истакна Orth Hedrick, потпретседателот за планирање на Kia Motors America. “Одкорените на ГТ концепт автомобил низ годините на дотерување и рафинирање на легендарниот Нирбургринг, ниту еден детал не беше испуштен и резултатот е едноставно зачудувачки.”
new KIA Препознатлива во момент како директна еволуција на концептот кој претходеше, сосема новиот дизајн на 2018 Kia Stinger беше забележан од Peter Schreyer, Главниот дизајнер на „Kia Motors“ и неговиот тралентиран тим од дизајнери во Франкфурт. Развојот на возните карактеристики му беше доверен на Albert Biermann, главниот и одговорен на „Тестирањето и развојот на Kia возилата“ и неговата група на инженери во Кореаи на тркачката патека на Нирбургринг

Дизајн

„Претворањето на концепт во продукциски автомобил не е мала работа и Шреер не одеше подалеку од студиото за дизајн на Kia во Франкфурт - родното место на ГТ концептот за да го оживее во моделотStinger. “Вистински „gran turismo“, автомобил за долги патеки кој не е само во изворна сила, сурова динамика и брутален стил, сето тоа туку заедно со луксуз, комфорт и став“ a car for spirited long-distance driving, is not about outright power, hard-edged dynamics and brutal styling, all at the expense of luxury, comfort and grace,” забележува Gregory Guillaume, главниот дизајнер на Kia Motors Eбропа. “Stinger нема ништо со пристигнувањето прв на целта - ова е автомобил кој е посветен на патувањето - се е посветено на пасијата.”