Корпоративни Новости.

Kia во Франкфурт претставува нов концепт  |011.09.2017

  • Киа Моторс, голем победник во квалитет според истражувањата на J.D. Power
  • Киа подобра и од Порше, минатогодишниот победник
  • Киа е првиот нелуксузен производител кој има освоено прво место по IQS (во последните 27 години)
  • Сопствениците на КИА во САД, во првите 90 дена на користење на возилото имале најмалку проблеми со возилото.

new KIA proCeedKia Motors на 12 септември на саемот за автомобили во Франкфурт ќе го претстави новиот концепт. Концепт возилото кое е дизајнирано ва дизајнерскиот центар на Kiа во Франкфурт, само 500м оддалечено од местото каде ќе биде претставено, покажува каква ќе биде следната генерација на новиот cee'd.

Концептот пртставува новата изведба на каросеријата Киа. Продолжениот „hot hatch“ го задржува спортскиот изглед на постоечкиот pro_cee’d, додека истовременео ги здружува неговата визуелна појава со секојдневна употреблива стварност. Новиот концепт, наменет за новата генерација на возачи, во фокус ја става визијата која ќе ја карактеризира целата гама на новиот cee'd.

Kia новиот концепт на пошироката јавност ќе и го претстави на 12 септември на својот изложбен простор во 9та хала во Франкфурт.