Корпоративни Новости.

Kia официјален превозник на Купот на Конфедерации ФИФА 2017  |07.06.2017

KIA stinger

21 јуни 2017  Со цел транспортот да биде непрекинат и постојан, Kia Motors обезбеди 83 автомобили за Купот на Конфедерации на ФИФА, кој во моментов се одржува во Русија.

Купот на ФИФА започна на 17 јуни со вкупно 8 држави, односно Австралија, Камерун, Чиле, Мексико, Нов Зеланд, Португалија, како и Русија и Германија. Финалето на Конференцискиот Куп е закажан за 2 јули во Санкт Петербург.

Од моделите на Kia, обезбедени се Mohave, Sorento, Sportage и Cee’d, а возилата најчесто се користат за транспорт на судиите, официјалните лица и делегатите, како и за превоз на тренерите и нивните помошници. За време на купот обезбедена е и 24 часовна сервисна подршка.