Корпоративни Новости.

Kia Sportage ја доби наградата за идеално возило на „AutoPacific“2017   |25.08.2017

  • Наградата на AutoPacific за идеално возило кое им прилега на очекувањата и потребите на купувачите
  • Sportage додава на неодамнешната „Vehicle Satisfaction Award“ награда уште една „Ideal Vehicle Award“
KIA Sportage Award

Ирвајн Калифорниа, 23 Август 2017  Храбро дизајнираната Kia Sportage „AutoPacific’s 2017 Ideal Vehicle Award“ (IVA), добивајќи највисоки оцени во кросовер, компакт SUV категоријата. IVA е второто одвележување од AutoPacific следејќи ја наградата „Vehicle Satisfaction Awards (VSA)“ на почеток на летото оваа година.

Наградата на „AutoPacific“ IVA е базирана на преку 54,000 одговори на сопственици на новите модели на возилата од 2016 и 2017 моделска година почнувајќи од првите 90 денови од купувањето. Националното истражување се фокусираше на 15 клучни категории кои сопствениците би ги смениле во своите автомобили, вклучувајќи возење и управување, внатрешен простор, сигурносни карактеристики, сила и забрзување, и технологија. Возилата кои добија најмалку барања за промени се именувани за победницина IVA. “Чест ни е што чувме дека Sportage ја заслужи оваа награда и ние продолжуваме во нашата мисија да им овозможиме на купувачите светски продукт“ нагласи Orth Hedrick, подпретседателот на дивизијата за планирање на продукти на Kia Motors America. “Четвртата генерација на Sportage е најдобра итерација како комбинацијата на остар дизајн, паметни и напредни сигурносни карактеристики. ”