Корпоративни Новости.

Киа триумфира во студијата на J.D. Power “Студија за зависност од возила”  |12.08.2017

  • Kia Sportage е рангирана прва во студијата на J.D. веќе втора година
  • Евалуација на 71 модел од 14,000 возачи во Германија
  • Kia исто така котира високо на рангирањето на брендови
  • Уште една победа за Kia во Америка (USA)во студија за квалитет
KIA J.D. Award

Франкфурт, 19 Јули 2017  Kia Motors доби уште една награда за квалитет и доверливост, обезбедувајќи прво место во рангирњето на брендови во студијата на J.D. Power. Sportage исто така победи во категоријата ‘compact SUV’ по втор пат за две години по ред. Спроведена во Германија секоја година, 2017 забележа 14,000 сопственици на автомобили кои учествуваа во студијата, оценувајќи 71 возило од 24 производители за да се изберат нај сигурните.

Во студијата на J.D. Power, долгорочнатa анкета за квалитет на продуктот, третата генерација на Sportage се издвојуваше со мал број на маани (грешки), мерени од J.D. Power во проблеми на 100 автомобили (PP100). Резултатот на Sportage’s од 77 PP100 не само што резултираше со победа во „Compact SUV “ сегментот тукуи беше пласирана меѓу 71 модел од 24 производители во севкупното рангирање. Sportage, најпродаваниот модел на КИА во Европа, забележа водство од 7 поени во споредба на второпласираниот автомобил во „Compact SUV“ сегментот.

Минатата година автомобилот исто така ја докажа својата Last year the car also proved its издржливост на 100,000-километри тест направен од германските авто магазини Auto Bild и Auto Motor und Sport. Sportage ги заврши тестовите без проблеми – најдобар резултат забележан од било кое.

Студијата на J.D. Power за 2017 исто така забележа како Kia победи во „Најдобар автомобилски бренд“ со најнизок просек на проблеми со возилото за било кој производител.Од претставените 24 брендови во рангирањето, Kia е единствениот произведувач што освои помалку од 100 поени, просекот на проблеми беше 151.