Корпоративни Новости.

KIA се претстави со четири концепта на SEMA со поглед на иднината  |15.11.2016

  • Секое едно рачно изработено KIA возило ги истражува различните стилови на живеење од спотр до забава и бизнис патувања.
  • Telluride целосно нов SUV концепт со премиера на SEMA

Ноември 15, 2016 Kia Motors America (KMA) денеска претстави четри сосема нови преработени возила на денот на отварањето на 2016 саемот „Specialty Equipment Market Association“ (SEMA). Замислувајќи ја иднината кога возилата не само што ќе возат автономно туку ќе бидат скроени за нашиот начин на живот, секој концепт за разгорува имагинацијата за тоа што доаѓа со следниот свиок. Исто така свое SEMA деби има Telluride целосен хибрид SUV концепт кој најпрво беше претставен на Северно Американскион интернационален авто саем.

new KIA plant Mexico“Во текот на нашето 22 годишно присуство на Американскиот пазар, гледавме со гордост додека нашите возила им овозможија на луѓето да ги живеат своите активни и разнолични животи,” рече Мајкл Спраг, заменик председателот на, KMA. “Оваа година SEMA шоуто ни даде можност да размислуваме каква би била иднината на автономниот живот во иднината.
new KIA plant MexicoСевкупно пет модифицирани возила се претставени на штандот на KIA,секој избегнувајќи го она што обично се бара од нас, ден-за-ден возилата да продефилираат низ провокативната патека на имагинацијата и забавата.