ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1,25 MPi

EURO 6

1,4 MPi

EURO 6

1,0 T-GDi

EURO 6

1.6 CRDi

EURO 6

Тип

Бензински

Бензински

Бензински

Дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

3 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина (ccm)

1248

1368

998

1582

Моќност (kW/KS)

61,8 / 84

73,3 / 100

88,3 / 120

81 / 110

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

121.6 / 4000

133.3 / 4000

171.5 / 1500-4000

260 / 1500-2750

Максимална брзина(km/h)

MT: 165

MT: 172

MT: 184

MT: 175

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

MT: 13,2

MT: 12,6

MT: 10,3

MT: 11,3

Менувач

Мануелен (МТ) 5-степени (1,25 MPi)

Мануелен (МТ) 6-степени (1.4 MPi, 1,0 T-GDi, 1.6 CRDi )

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори

Назад

Полукрута осовина, спирални пружини и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC

Димензии на пневматици

185/65R15, , 205/55R17 (резервно помошно тркало)

Димензии на тркала

6.0J x 15"; 6.5J x 17"

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4140

Ширина (mm)

1760

Висина (mm)

1500

Меѓуосовинско растојание (mm)

2580

Висина на возилото од тло (mm)

165

Менувач

MT

MT

MT

MT

Максимална дозволена маса на возилото(kg)

Најголема дозволена маса на приколка (kg)

Максимално дозволено оптеретување на кровот на возилото (kg)

1600

910

450

1610

1000

450

1640

1110

450

1700

1110

450

Минимален радиус на вртење (m)

5,2

Зафатнина на багажен простор (l)

332

-со спуштена задна клупа

1135

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

45

Потрошувачка на гориво

(стандард 999/100/EEC)

Тркала

MT

MT

MT

MT

Отворен пат (l/100km)

( 15“ ,17“ )

4,5

4,6

4,5

3,8

Комбинирано (l/100km)

( 15“ ,17“ )

5,2

5,5

5,0

4,2

Во град (l/100km)

( 15“ ,17“ )

6,4

7,0

6,0

4,9

Емисија на CO2 (g/km)

( 15“ ,17“ )

118

125

115

109

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.

KIA Stonic dimensions