ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

2.0 T-GDi

EURO 6

3.3 T-GDi V6

EURO 6

2.2 CRDi

EURO 6

Тип

Бензински

Бензински

Дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина (ccm)

1.998

3342

2199

Моќност (kW/KS)

193 / 255

276 / 370

147 / 200

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

360 / 1400-4000

520 / 1300-4500

445 / 1750-2750

Максимална брзина(km/h)

АT: 240

АT: 270

АТ: 230

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

АT: 6,0,7

АT: 4,9

АT: 7,6,5

Менувач

Автоматски (АТ) 8-степени

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори

Назад

Multi-link, спирални пружини и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

ABS , ESC

Димензии на пневматици

225/45R18, 225/40R19 (напред) 255/35R19 (назад) (резервно помошно тркало) 195/65R 15, 205/55R 16

225/45R18, 225/40R19 (напред) 255/35R19 (назад) (резервно помошно тркало)

225/50R17, 225/45R18 (резервно помошно тркало)

Димензии на тркала

8.0J x 18"; 8.0J x 19" (напред) 8.5J x 19" (назад)

8.0J x 18"; 8.0J x 19" (напред) 8.5J x 19" (назад)

7.0J x 17"; 8.0J x 18"

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4830

Ширина (mm)

1870

Висина (mm)

1400

Меѓуосовинско растојание (mm)

2905

Висина на возилото од тло (mm)

130

Менувач

АT

АT

АT

Максимална дозволена маса на возилото(kg)

Најголема дозволена маса на приколка (kg)

Максимално дозволено оптеретување на кровот на возилото (kg)

2250

1500

750

2325

1500

750

2325

1500

750

Минимален радиус на вртење (m)

-

Зафатнина на багажен простор (l)

406

-со спуштена задна клупа

1114

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

60

Потрошувачка на гориво

(стандард 999/100/EEC)

Тркала

AT

AT

AT

Отворен пат (l/100km)

 

6.4

7.8

4.8

Комбинирано (l/100km)

 

7.9

9.9

5.6

Во град (l/100km)

10.6

13.6

6.9

Емисија на CO2 (g/km)

 

181

225

146

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.

KIA Stinger dimensions