ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1,6 GDi
EURO 6d

1,6 T-GDi
EURO 6d

1,6 CRDi
EURO 6d

2,0 CRDi
EURO 6d

Тип

Бензински

Бензински

Дизел

Дизел

Зафатнина (ccm)

1591

1591

1598

1995

Моќност (kW/KSпри vrt./min)

(97) 132 / 6300

(130) 177 / 5500

(100) 136 / 4000

(136) 185/ 4000

Вртежен момент (Nm при врт./min)

161 / 4850

265 / 1500-4500

320 / 2000 -2250

400 / 1750-2750

Максимална брзина (km/h)

MT:  182

2WD MT: 205 AWD MT/DCT: 202 /201

2WD MT/DCT: 180 / 180 AWD MT/DCT: 180 / 180

AWD MT/AT: 201/ 201

Забрзување 0 – 100 km/h (s)

MT: 11,5

2WD MT: 9,2 AWD MT/DCT: 9,5 / 9,1

2WD MT/DCT: 11,2 / 11,8 AWD MT/DCT: 11,4 / 12

AWD MT/AT:9,5 / 8,5

Менувач

Мануелен (МТ)
6 степени

Мануелен (МТ) 6 степени, Автоматски(DCT) 7 степени

Мануелен (МТ) 6 степени, Автоматски(DCT) 7 степени

Мануелен (МТ) 6 степени, Автоматски(AT) 8 степени

Погон

2WD

2WD, AWD 2WD, AWD AWD

Постојан на предни тркала (2WD), автоматско вклучување на задни тркала до однос 60/40 напред / назад (AWD) / Блокада на диференцијал (AWD)

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање , спирални пружини и гасни амортизери

Назад

Multilink, спирални пружини и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Предни и задни

Диск / Диск

Вградени системи за кочење

4-канален ABS , ESC со вклучени BAS,CBC,TCS,DBC,HAC,VSM

Димензии на пневматици

215/70 R16,
225/60 R17

215/70 R16, 225/60 R17, 245/45R19

Димензии на тркала

6.5J x 16" , 7.0J x 17

6.5J x 16" , 7.0J x 17", 5.5J x 19"

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии

 

Должина (mm)

4485

Ширина (mm)

1855

Висина (mm)

1635

Меѓуосовинско растојание (mm)

2670

Менувач

MT

2WD MT
AWD MT / DCT

2WD MT/DCT
AWD MT/DCT

AWD MT/AT

Нај. Дозволена маса на возилото(kg)

2000

2110
2170 /2200

2WD MT/DCT
AWD MT/DCT

2230 / 2250

Зафатнина на багажен простор(l)

503 / 1492 (со спуштени задни седишта)

Зафатнина на резервоар
за гориво ( l )

62

Потрошувачка

2WD MT

2WD MT
AWD MT/DCT

2WD MT/DCT
AWD MT/DCT

AWD MT/AT

Отворен пат (l/100km)

 

6,6

6,3
6,7 / 6,8

4,8 / 4.5
5.0 / 5.3

5,4 / 5,5

Комбинирано (l/100km)

 

7,2

7,6
7,6 / 7,9

5,0 / 4,9
4,9 / 5,2

5,8 / 6,0

Во град (l/100km)

 

8,2

9.8
9.8 / 9,1

5,3 / 4,8
5,6 / 5,2

6,6 / 6,7

Емисија на CO2 (g/km)

 

165

175
180 / 175

132 / 129
138 / 138

153 / 157