ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1.6 GDi

EURO 5

1.6 CRDi

EURO 5

Тип на мотор

Бензински

Дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина (ccm)

1591

1582

Моќност (kW /KS)

97/132

94/128

Вртежен момент (Nm при врт./min)

161 / 4850

260 / 1900~2750

Максимална брзина (km/h)

185

180

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

11.0

11.2

Подвозје

 

Напред

Macpherson подвозје со стабилизатор

Назад

Двоен торзионен столб

Менувач

Мануелен (MT) 6-степени

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

ESC со вклучени ABS,TCS, BAS, HAC, VSM

Пневматици и тркала

 

Димензии на пневматици

205/60R16 , 215/55R17 , 235/45R18

Резервно тркало

помошно тркало T125/90D 16

Димензии(mm)

 

 

Надворешни Д xШ x В (mm)

4140x1800x1605/1612/1618(16”/17”/18”)

Меѓуосовинско растојание (mm)

2570

Најмало растојание од тло (mm)

143

Радиус на вртење (m)

5,3

Зафатнина на багажен простор (lit.)

354 (238 со полица во багажниот простор)

994 (878 со полица во багажниот простор) со соборена задна клупа

Зафатнина на резервоар за гориво (lit.)

54

Маса (kg)

 

 

Најголема вкупна маса (kg)

1371

1463

Најмала вкупна маса (kg)

1212

1308

Најголема дозволена маса (kg)

1820

1920

Потрошувачка на гориво

 

MT

MT

Отворен пат (l/100km)

(16“,17“)

(18“)

5.8

6,3

4.4

4,4

Комбинирано (l/100km)

(16“,17“)

(18“)

6,8

7,3

5,0

5,0

Во град (l/100km)

(16“,17“)

(18“)

8,5

9,1

6,1

6,1

Емисија на CO2 (g/km)

(16“,17“)

(18“)

158

170

132

132

Производителот го задржува правото на промена на податоците без претходна најава.