ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Mотор

2,4 GDi

EURO 6

2,2 CRDi VGT

EURO 6

Тип на мотор

Бензински

Дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина(ccm)

2359

2199

Моќност (kW/KS)

138(188) / 6000

147 (200) / 3800

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

246 / 4000

450 / 1750 2750

Максимална брзина (km/h)

MT:202 AT:195

203

Забрзување 0 – 100 km/h (s)

MT: 10,4 AT: 10,5

MT: 9,0 AT: 9,6

Менувач

Мануелен (МТ) – 6 степени , Автоматски (АТ) – 6 степени

Погон

AWD : на предни тркала со автоматско вклучување на задни тркала

Подвозје

 

Напред

MacPherson подпирање, спирални пружини и гасни амортизери

Назад

Multilink, спирални пружини и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со појачување на кочење

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

ABS со ESC(EBD+TCS+DBC+HAC+VSM)

Димензии на пневматици

235/65 R17, 235/60 R18, 235/55 R19

Димензии на тркала

7.0J x 17" , 7.5J x 18" , 7.5J x 19

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4780

Ширина (mm)

1890

Висина (mm)

1690

Меѓуосовинско растојание (mm)

2780

Висина на возилото од тло (mm)

185

Најголема дозволена маса на возилото(kg)

2510

Минимален радиус на вртење (m)

5,53

Зафатнина на багажен простор VDA (l)

после 2 ред / 1 ред седишта - 660 / 1762

Зафатнина на резервоарот за гориво(l)

64

Погрошуваm#1095;ка на гориво

Тркала

MT / AT

MT / AT

Отворен пат (l/100km)

(17“)

(18“,19“)

7,3 / 7,4

7,3 / 7,4

4,9 / 6,0

5,3 / 6,1

Комбинирано (l/100km)

(17“)

(18“,19“)

9,4 / 9,4

9,4 / 9,4

5,7 / 6,6

6,1 / 6,7

Во град (l/100km)

(17“)

(18“,19“)

12,9 / 12,9

12,9 / 12,9

6,9 / 7,6

7,6 / 7,7

Емисија на CO2 (g/km)

(17“)

(18“,19“)

218 / 219

218 / 219

149 / 174

161 / 177