ТЕХНИЧ #1050;И ПОДАТОЦИ

Мотор

1,25 MPi

EURO 6

1,4 MPi

EURO 6

1,0 T-GDi

EURO 6

1.4 CRDi

EURO 6

Тип на мотор

Бензински

Бензински

Бензински

дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

3 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина(ccm)

1248

1368

998

1396

Моќност (kW/KS)

61,8 / 84

73,6 / 100

73,6 / 100

66 / 90

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

121 / 4000

133 / 4000

171 / 1500-4000

240 / 1500-2500

Максимална брзина (km/h)

MT: 170

MT: 176 /AT: 166

MT: 188

MT: 175

Забрзување 0 – 100 km/h (s)

MT: 12,9

MT: 12,2 AT:13,9

MT: 10,7

MT: 12,0

Менувач

Мануелен (МТ) 6-степени (1.4 MPi, 1.4 CRDi) , Мануелен (МТ) 5-степени (1,2 MPi, 1,0 T-GDi)
Мануелен (МТ) 5-степени (1,2 MPi, 1,0T-GDi)
Автоматски (АТ) 4- степени (1.4MPi)

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори

Назад

Полукрута осовина, спирални пружини и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени HAC, VSM, CBC,SLS

Димензии на пневматици

185/65R15, 195/55R16, 205/45R17

(резервно помошно тркало)

Димензии на тркала

5.5J x 15" ; 6.0J x 16" ; 6.5J x 17"

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4065

Ширина (mm)

1725

Висина (mm)

1450

Меѓуосовинско растојание (mm)

2580

Висина на возилото од тло (mm)

140

Менувач

MT

MT – AT

MT

MT

Најголема дозволена маса на возилото(kg)

Најголема дозволена маса на приколка (kg)

Најголема дозволена маса на приколка без сопирачки(kg)

1560

1000

450

1580 – 1600

1000 – 800

450 - 450

1600

1000

450

1680

1110

450

 

Минимален радиус на вртење (m)

5,10

Зафатнина на багажен простор(l)

325

- со спуштена задна клупа

980

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

45

Погрошувачка на гориво

(стандард 1999/100/EEC)

Тркала

MT

MT – AT

MT

MT

Отворен пат (l/100km)

( 15“,16“,17“ )

4,1

4,3 – 4,9

4,1

3,4

Комбинирано (l/100km)

( 15“,16“,17“ )

4.8

5,0 – 6,1

4,5

3,7

Во град (l/100km)

( 15“,16“,17“ )

6,0

6,3 – 8,2

5,2

4,3

Емисија на CO2 (g/km)

( 15“,16“,17“ )

109

114-140

102

98

 

 

 

 

 

 

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.