ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1,4 CVVT

EURO 6

1,6 GDi CVVT

EURO 6

1,4 CRDi WGT

EURO 6

1.6 CRDi VGT

EURO 6

Тип

Бензински

Бензински

Дизел

Дизел

Зафатнина (ccm)

1368

1591

1396

1582

Моќност (kW/KS)

73,6 / 100

99,0 / 135

66,0 / 90

100,0 / 136

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

134.4 / 4000

164,3 / 4850

240 / 1500-2750

MT 280 / 1500-3000

DCT 300 / 1750-2500

Степен на компресија

10,5 : 1

11,0: 1

16,0 : 1

17,0 : 1

Максимална брзина(km/h)

MT - 183

MT -195 , DCT-195

MT-173

MT-197,DCT-200

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

MT-12,7

MT-9,9 , DCT-10,8

MT-13,5

MT-10,2 , AT-10.6

Менувач

Мануелен (МТ) 6-степени, Автоматски (АТ) 6- степени, Aвтоматски со двојна ламела (DCT) 6- степени (1.6 GDI)

Aвтоматски со двојна ламела (DCT) 7- степени (1.6 CRDI)

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање и гасни амортизери

Назад

Multi Link и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Двоен дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени BAS, TCS , HAC, VSM

Димензии на пневматици

195/65R 15, 205/55R 16

195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17

195/65R 15, 205/55R 16

195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17

(помошно резервно тркало T125/80D15)

Димензии на тркала

6.0Jx15, 6.5Jx16

6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17

6.0Jx15, 6.5Jx16

6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4310

Ширина (mm)

1780

Висина (mm)

1470

Меѓуосовинско растојание (mm)

2650

Максимална дозволена маса на возилото(kg)

Максимално дозволено оптеретување на кровот на возилото (kg)

1820

 

80

1820

 

80

1910

 

80

1920

 

80

Минимален радиус на вртење (m)

5.3

Зафатнина на багажен простор (l)

380

-со спуштена задна клупа

1318

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

53

Потрошувачка на гориво

(стандард 999/100/EEC)

Тркала

MT

MT / DCT

MT

MT / AT

Отворен пат (l/100km)

 

4,9

4,7 / 4,9

3,7

3,6 / 4,0

Комбинирано (l/100km)

 

6,0

5,8 / 5.9

4,2

4.0 / 4.4

Во град (l/100km)

7,8

7,8 / 7,5

5.1

4,7 / 5.1

Емисија на CO2 (g/km)

 

138

135 / 136

109

104 / 115

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.