ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

МОТОР

2,0 CVVL
EURO 6

1,7 CRDi VGT
EURO 6

Тип  на мотор

Бензински

Дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина(ccm)

1999

1685

Моќност (kW/KS при vrt./min)

120 (163) / 6500

104 (141) / 4000

Вртежен момент (Nm при врт./min)

196 / 4800

340 / 1750 - 2500 

Максимална брзина (km/h)

МТ: 210  АТ: 208

МТ: 203  DCТ: 203

Забрзување  0 – 100 km/h (s)

МТ: 9,4  АТ: 10,5

МТ: 10,0  DCТ: 11,0

Менувач

Мануелен(МТ) – 6 степени, Автоматски(АТ) – 6 степени, Автоматски со двојна спојка (DCT) – 7степени

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање

Назад

Multi Link

Сопирачки

 

Изведба

Дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени TCS, BAS, HAC, VSM

Димензии на пневматици

205/65R 16, 215/60 R 16, 215/55R 17, 225/45R 18

Димензии на тркала

6.5Jx16, 7.5Jx17, 7.5Jx18

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4855

Ширина (mm)

1860

Висина (mm)

1465

Меѓуосовинско растојание (mm)

2805

Висина на возилото од тло (mm)

135

Број на врати

4

Минимален радиус на вртење (m)

5,45

Најголема дозволена маса на возилото(kg)
Најголема дозволена маса на приколка (kg)
Најголема дозволена маса на приколка  без сопирачки(kg)

MT         AT
2000    2020
1700    1300
750       650

MT        DCT
2070    2080
1800    1500 
750       750

Зафатнина на багажен простор VDA (l)

510

Зафатнина на резервоар за гориво

70 l

Потрошувачка на гориво

Тркала

МТ

АТ

МТ

DCT

Отворен пат (l/100km)

(16“,17“,18“)

5,9

5,7

4,1

4,5

Комбинирано (l/100km)

(16“,17“,18“)

7,4

7,5

4,6

5,1

Во град (l/100km)

(16“,17“,18“)

9,9

10,6

5,6

6,2

Емисија на CO2 (g/km)

(16“,17“,18“)

173

175

121

134

Производителот го задржува правото на промена на податоците без претходна најава.

KIA Optima technical drwing