ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Модел

2.5 TCi Standard Cabin

2.5 TCi Double Cabin

Тип на мотор

WGT TCi дизел

Број на цилиндри

4 цилиндри

Зафатнина (ccm)

2497

Моќност

96 KW / 130 KS при 3.800 vrt/min

Вртежен момент

255 Nm при 1500 - 3500 vrt./min

Најголема брзина (km/h)

150

Подвозје

 

Напред

Подвозје со двојни попречни носачи и торзионо подпирање, со телескопски амортизери и стабилизатор

Назад

Круто подпирање на лиснати пружини со телескопски амортизери

Менувач

Рачен 6 -степени, погон на задни тркала

Управувач

Пренос со запчеста летва, полжав и хидраулична пумпа

Сопирачки

 

Напред

Присилно ладени дискови

Назад

Барабан со ограничувач на силата на кочење

Димензии

 

Должина (mm)

5.125

5.125

Ширина (mm)

1.740

1.740

Висина (mm)

1.995

1.995

Меѓуосовинско растојание (mm)

2.615

2.615

Димензии на товарниот простор (mm)

3.110 x 1.630 x 355

2.185 x 1.630 x 355

Висина на работ за утовар (mm)

770

Маса на возилото

 

 

Маса на неоптеретено возило (kg)

1.819

1.940

Нај. дозволена вкупна маса на возилото (kg)

3.240

3.360

Носивост (kg)

1.460

1.460

Зафатнина на резервоарот за гориво (l)

65

60

Потрошувачка на гориво

 

Отворен пат (l/100km)

8,4

8,4

Комбинирано (l/100km)

10,0

10,0

Во град (l/100km)

12,9

12,9

Емисија на CO2 (g/km)

264

264