Мотор

1,6 T-GDi 16V

Тип

Бензински мотор

Зафатнина (ccm)

1.591

Моќност (kW/KS)

150 / 204

Вртежен момент (Nm при врт./min)

265 / 1750-4500

   

Максимална брзина(km/h)

M/T -230

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

M/T-7.7

Менувач

Мануелен (М/Т) 6-степени, Автоматски (А/Т) 6- степени

Подвозје

Напред

McPherson подпирање и гасни амортизери

Назад

Multi Link и гасни амортизери

Сопирачки

Изведба

Двоен дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени BAS, TCS , HAC, VSM

Димензии на пневматици

225/40 Z R18
(помошно резервно тркало T125/80D16)

Димензии на бандажи

7.5Jx18, 7.0Jx17

Управување

Електро механички серво уред

Димензии на возилото

Должина (mm)

4310

Ширина (mm)

1780

Висина (mm)

1430

Меѓуосовинско растојание (mm)

2650

Максимална дозволена маса на
возилото(kg)

Максимално дозволено оптеретување
на
кровот на возилото (kg)

1850

80

Минимален радиус на вртење (m)

5.3

Зафатнина на багажен простор (l)

380

-со спуштена задна клупа

1225

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

53

Потрошувачка на гориво (l/100 km)
(стандард 999/100/EEC)

M/T

Отворен пат (l/100km)

6.1

Комбинирано (l/100km)

7.4

Во град (l/100km)

9.7

Емисија на CO2 (g/km)

171