ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1,4 CVVT

EURO 5

1,6 GDi CVVT

EURO 5

1,4 CRDi WGT

EURO 5

1.6 CRDi VGT

EURO 5

Тип

Бензински

Бензински

Дизел

Дизел

Зафатнина (ccm)

1396

1591

1396

1582

Моќност (kW/KS)

73,2 / 100

99,0 / 135

66,0 / 90

94,0 / 128

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

137 / 4200

164,3 / 4850

220 / 1500-2750

260 / 1900-2750

Степен на компресија

10,5 : 1

11,0: 1

17,0 : 1

17,0 : 1

Максимална брзина(km/h)

MT - 182

MT -195 , DCT-195

MT-170

MT-193, AT-185

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

MT-13,5

MT-9,9 , DCT-10,8

MT-13,9

MT-11,2 , AT-12,1

Менувач

Мануелен (МТ) 6-степени, Автоматски (АТ) 6- степени, Aвтоматски со двојна ламела (DCT) 6- степени

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање и гасни амортизери

Назад

Multi Link и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Двоен дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени BAS, TCS , HAC, VSM

Димензии на пневматици

195/65R 15,

205/55R 16

195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17

195/65R 15, 205/55R 16

195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17

(помошно резервно тркало T125/80D15)

Димензии на тркала

6.0Jx15, 6.5Jx16

6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17

6.0Jx15, 6.5Jx16

6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4505

Ширина (mm)

1780

Висина (mm)

1485

Меѓуосовинско растојание (mm)

2650

Максимална дозволена маса на возилото(kg)

Максимално дозволено оптеретување на кровот на возилото (kg)

1820

 

80

1820

 

80

1910

 

80

1920

 

80

Минимален радиус на вртење (m)

5.3

Зафатнина на багажен простор (l)

528

-со спуштена задна клупа

1642

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

53

Потрошувачка на гориво

(стандард 999/100/EEC)

Тркала

MT

MT / DCT

MT

MT / AT

Отворен пат (l/100km)

(15”)

(16”)

(17”)

5,3

5,3

-

5,1 / 5,1

5,2 / 5,3

5,2 / 5,3

3,9

3,9

-

3,9 / 4,6

4,0 / 4,6

4,0 / 4,6

Комбинирано (l/100km)

(15”)

(16”)

(17”)

6,5

6,6

-

6,3 / 6,3

6,5 / 6,4

6,5 / 6,4

4,4

4,5

-

4,3 / 5,6

4,5 / 5,6

4,5 / 5,6

Во град (l/100km)

(15”)

(16”)

(17”)

8,6

8,8

-

8,2 / 8,2

8,6 / 8,5

8,6 / 8,5

5,4

5,5

-

5,1 / 7,5

5,3 / 7,5

5,3 / 7,5

Емисија на CO2 (g/km)

(15”)

(16”)

(17”)

145

148

-

141 / 141

146 / 144

146 / 144

113

117

-

113 / 149

117 / 149

117 / 149

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.

 

kia ceed sw dimensions