ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Мотор

1,4 MPi

EURO 6 d

1.0 T-GDi

EURO 6d

1.4 T-GDi

EURO 6dd

1.6 CRDi

EURO 6d

Тип

Бензински

Бензински

Бензински

Дизел

Зафатнина (ccm)

1368

998 1353 1598

Моќност (kW/KS)

73,3 / 100

88,3 / 120 103,0 / 140 100,0 / 136

Вртежен момент (Nm при vrt./min)

134 / 3500

172 / 1500-4000 242 / 1500-3200 MT 280 / 1500-3000 DCT 320 / 2000-2250

Степен на компресија

10,5 : 1

MT -187 MT-208, DCT-205 MT-198, DCT-200

Максимална брзина(km/h)

MT - 183

998 998 998

Забрзување 0 - 100 km/h (s)

MT-12,7

MT-11,3 MT-9,1, DCT-9,2 MT-10,4 , DCT-9,9

Менувач

Мануелен (МТ) 6-степени ,

Aвтоматски со двојна ламела (DCT) 7- степени (1,4 T-GDi ,1,6 CRDi)

Подвозје

 

Напред

McPherson подпирање и гасни амортизери

Назад

Multi Link и гасни амортизери

Сопирачки

 

Изведба

Двоен дијагонален хидрауличен систем со засилување на сопирање

Напред / назад

Диск / Диск

Систем на сопирање

4-канален ABS , ESC со вклучени BAS, TCS , HAC, VSM

Димензии на пневматици

195/65R 15, 205/55R 16

195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17 195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17 195/65R 15, 205/55R 16, 225/45R 17

(помошно резервно тркало T125/80D15)

Димензии на тркала

6.0Jx15, 6.5Jx16

6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17 6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17 6.0Jx15, 6.5Jx16, 7.0Jx17

Управување

Управувач со електро механичко засилување

Димензии на возилото

 

Должина (mm)

4310

Ширина (mm)

1800

Висина (mm)

1447

Меѓуосовинско растојание (mm)

2650

Максимална дозволена маса на возилото(kg)

Максимално дозволено оптеретување на кровот на возилото (kg)

1760

80

1800

80

1820 / 1850

80 / 80

1880 / 1900

80 / 80

Минимален радиус на вртење (m)

5.3

Зафатнина на багажен простор (l)

395

-со спуштена задна клупа

1291

Зафатнина на резервоар за гориво (l)

50

Потрошувачка на гориво

(стандард 999/100/EEC)

Тркала

MT

MT MT MT

Отворен пат (l/100km)

 

5,5

- 5,1 / 5,2 - / -

Комбинирано (l/100km)

 

6,2

5,6 6,1 / 6,1 4,3 / 4,3

Во град (l/100km)

8,2

- 7.8 / 7,7 - / -

Емисија на CO2 (g/km)

 

151

128 143 / 142 111 / 111

Производителот го задржува правото за промена на податоците без претходна најава.

KIA ceed dimensions