Освојувач на теренот

Sportage ќе ве одведе каде што ќе посакате, без оглед дали се работиза пат или нерамен терен, овој моќен теренец ќе се справи со сите пречки. Покрај ABS системот тука е и системот за стабилностна возилото кој овозможува полесна контрола во критични ситуации. Погонот на сите 4 тркала е резултат на скапа технологија пазвиена од страна на корпорацијата KIA Motors и Magna Powertrain, која во светски рамки спаѓа меѓу најдобрите специјалисти за изработка на системи на погон на 4 тркала.