Дизајнот го прави брендот

Дизајнот ја дава душата на производот и допира до срцето на луѓето. Кога брендовите ќе ја изградат емоционалната врска со луѓето, тие ги надминуваат обичните брендови.

Запознајте го Peter Schreyer

KIA ja зададе насоката да создаде подинамичен и иновативен дизајн, ние го вработивме светски познатиот дизајнер Peter Schreyer кој го револуционише дизајнот и ја зголеми вредноста на нашите продукти кои ги нудиме. Како што нашиот Главен Дизајнер, Peter Schreyer, ја истакна суштината на брендот KIA и самиот тој делува како гласник меѓу KIA Моторс и на нашите клиенти низ целиот свет.

Дизајн резиме на Peter Schreyer

Последниот ангажман е негова најнова фаза на неговата високо успешна кариера со што Peter Scheyer стана еден од најреспектираните авторитети во автообилската индустрија. Како главен дизајнер во Ауди, од 1994 до 2002, на него му беа припишани кредитите за преуредувањето на брендот Ауди со револуционерни нови дизајни за нивните автомобили. Од 2002 до 2005 тој беше Главен Дизајнер во Volkswagen и од 2005 е главен во напредниот дизајн на Volkswagen Group.