Kia RIO Спецификации

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1.0 T-GDi 1.25 MPI 1.4 MPI 1.4 CRDi
Работна зафатнина (ccm) 998 1.248 1.368 1.582
Мајголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 73,6 (100) / 6.000 61,8 (84) / 6.000 73,3 (100) / 6.000 66 (90) / 4.000
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 172 / 4.200 121 / 4.000 133 / 4.000 240 / 1.500 - 2.750
Максимална брзина (km/h) 6 M/T ISG: 186 6 M/T ISG: 173 6 M/T ISG: 175 6 M/T ISG: 175
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) M/T ISG: 10,7 M/T ISG: 12,6 M/T ISG: 12.2 M/T ISG: 12,7

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1.0 T-GDi 1.25 MPI 1.4 MPI 1.4 CRDi
CO2 емисии (g/km) – комб. 6 M/T ISG: 102 6 M/T ISG: 109 6 M/T ISG: 114 M/T ISG: 109
Возење отворено (l/100 km) 6 M/T ISG: 4,1 6 M/T ISG: 4,1 6 M/T ISG: 4,3 M/T ISG: 3,8
Возење градска (l/100 km) 6 M/T ISG: 5,2 6 M/T ISG: 6,0 6 M/T ISG: 6,3 M/T ISG: 4,9
Комбинирано возење (l/100 km) 6 M/T ISG: 4,5 6 M/T ISG: 4,8 6 M/T ISG: 5,0 M/T ISG: 4,2

МАСА

  1.0 T-GDi 1.25 MPI 1.4 MPI 1.4 CRDi
Маса на празно возило (kg) 1.155 1.110 1.130 1.230
Најголема дозволена маса (kg) 1.600 1.560 1.560 1.680

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен простор (l) 352 / 1.155
Резервоар (l) 45
  Надворешни димензии
Должина 4.065
Ширина (mm) 1.725
Висина (mm) 1.450
Меѓуосовинско растојание (mm) 2,580
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.563 (195/65 R15), 1.553 (205/55 R16), 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.571 (195/65 R15), 1.561 (205/55 R16), 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Висина напред (mm) 830
Висина назад (mm) 655

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 15" - 185/65R15 88H; 6.0J×15×46 | 16" - 195/55R16 87H; 6.0J×16×49 | 17" - 205/45R17 88V; 6.5J×17×49
Резервно тркало Tyre mobility kit - сет за брза поправка на гумата
  Кочници
Тип Висина назад (mm)Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва