Новиот Pro Cee'd GT 16v 204 кс

Новиот Pro Cee'd GT, Моделот на Кia со најмоќни перформанси досега, прмиерно е претставен на 05.03.2013 година на Женевскиот автосалон.

Моделот на Kia Pro Cee'd GT ќе биде придвижен од 1.6 литарски GDI бензински мотор со турбо компресор со двоен влез(Twin Scroll). Силата и вртежниот момент се доста големи и постигнуваат 204 кс. и 265 Nm.

Дизајниран во Европа под водство на дизајнерскиот тим на Peter Schreyer, председател на Kia и главен дизајнер.