KIA CEE'D СПЕЦИФИКАЦИИ

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

МОТОР

  1.4 CVVT 1.0 T-GDi 1.4 T-GDi 1.6 CRDi
Работна зафатнина (ccm) 1.368 998 1353 1598
Најголема сила (kW (KS) при врт./ мин) 73,3 / 100 88,3 / 120 103,0 / 140 100,0 / 136
Најголем вртежен момент (Nm при врт./ мин) 134 / 3500 172 / 1500-4000 242 / 1500-3200 MT 280 / 1500-3000 DCT 320 / 2000-2250
Максимална брзина (km/h) MT - 183 MT -187 MT-208, DCT-205 MT-198, DCT-200
Забрзување од 0 до 100 km/h (s) MT-12,7 MT-11,3 MT-9,1, DCT-9,2 MT-10,4 , DCT-9,9

ПОТРОШУВАЧКА И ЕМИСИИ

  1.4 CVVT 1.0 T-GDi 1.4 T-GDi 1.6 CRDi
CO2 емисии (g/km) – комб. 6,2 5,6 6,1 / 6,1 4,3 / 4,3
Возење отворено (l/100 km) 5,5 - 5,1 / 5,2 - / -
Возење градска (l/100 km) 6 M/T ISG: 6,2 6 M/T: 7,8 M/T F/C: 15″: 4,4, 16″: 4,5, M/T: 4,7, DCT: 4,9 6 M/T: 5,1
Комбинирано возење (l/100 km) 8,2 - 7.8 / 7,7 - / -

МАСА

  1.4 CVVT 1.0 T-GDi 1.4 T-GDi 1.6 CRDi
Маса на празно возило (kg) (без возач) 1279 1254 M/T: 1271, DCT: 1302 1357
Најголема дозволена маса (kg) 1760 1800 1820 / 1850 1880 / 1900

ДИМЕНЗИИ

  Внатрешни димензии
Багажен преостор (l) 395 / 1291
Резервоар (l) 50
  Надворешни димензии
Должина (mm) 4.310
Ширина (mm) 1.800
Висина (mm) 1.447
Меѓуосовинско растојание (mm) 2.650
Растојание помеѓу тркала напред (mm) 1.563 (195/65 R15), 1.553 (205/55 R16), 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Растојание помеѓу тркала назад (mm) 1.571 (195/65 R15), 1.561 (205/55 R16), 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Висина напред (mm) 900
Бизина назад (mm) 760

ПОДВОЗЈЕ

  Димензии на пневматици
Димензии на пневматици 195/65R15 LRR, 195/65R15, 205/55R16, 205/55R16, 225/45R17, 195/65R15, 205/55R16, 225/45R17, 225/45R17
Резервно тркало Tyre mobility kit
  Кочници
Тип Хидраулични, двојни, дијагонални, ABS со електронска распределба на силата на кочење EBD
Напред Самовентилирачки дискови
Назад Дискови
  Потпирање и пренос на сила
Напред McPherson подпирање, спирални пружини , гасни амортизери и попречни стабилизатори
Назад Торзиони пружина
Управување Електричен прогресивен серво волан, запчеста летва